Home Hoofdgerecht SATE BABI

SATE BABI

by simkktnl

Een simpele saté babi voor de bbq, natuurlijk kan je hem ook maken op een grillplaat. Dat deed ik. De marinade waarmee je karbonade omtovert in deze super saté bestaat uit onder andere ketjap Manis, knoflook, ui, sambal Manis, laos, ketoembar en gember. Waarom een goed recept proberen te verbeteren? Het is heerlijk recept deze saté babi.

Print

Sate Babi

Ingrediënten

  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 schouderkarbonaden
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel sambal manis
  • 1 theelepel gemalen laos
  • 1 theelepel ketoembar gemalen
  • 1 theelepel gemalen gember

Bereiding

  1. Snijd de koflook en ui zeer fijn. Snijd het karbonadevlees van het bot en snijd in stukjes. Meng de knoflook en ui in een kom met de ketjap, olie, sambal, laos, ketoembar en gember. Schep het vlees erdoor en laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast. Week ondertussen sateprikkers minimaal 30 minuten in water. Steek de barbecue aan. Rijg het vlees aan de sateprikkers en gril in ongeveer 10 minuten gaar. Keer regelmatig. Lekker met satesaus.

You may also like

Leave a Comment

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.