Sandwich met spek, kaas en avocado

DSC_7121Zaterdag is lunchen. In het weekend maak ik iets speciaals, een anders dan anders gerechtje. Dan probeer ik iets nieuws of iets wat ik heel lekker vind. Als het maar een feestje is. Uit het nieuwe river cottage boek “De lekkerste drie-eenheid op het bord” komt dit lekkere broodje, een fijn kookboek met simpele maar onweerstaanbare combinaties. Weer een leuke drie-eenheid voor de Bucket list.  Maar wel een calorieënbom. De combinatie spek en avocado vond ik heerlijk, maar als ik deze sandwich nog een keer zou maken, vervang ik de kaas voor tomaat. Maar wie zegt dat je het niet kan aanpassen naar je eigen smaak, experimenteren hoort erbij en kan hier zeker.

DSC_7071 DSC_7076 DSC_7082 DSC_7091 DSC_7103Ingrediënten
olijfolie
6-8 plakken ontbijtspek
4 sneeën vers brood
4-6 plakken oude kaas
1 grote rijpe avocado
Mayonaise
Peper

Bereiding
Bak het spek in een grote koekenpan op middelhoog tot hoog vuur tot het zo knapperig is als je wilt. Veerdeel het spek over twee sneeën brood. Snijd de avocado in plakjes erop. Maal er een beetje peper boven en leg het plakje kaas erboven op. Smeer op de andere twee sneeën een beetje mayonaise en leg de sneeën boven op de kaas en druk een beetje aan.

Geef een reactie