Het is echt een heerlijke salade, makkelijk en zo klaar. Nu komt er wel een maar helaas. Ik kreeg de perziken niet zo goed gehalveerd. De pit kwam niet makkelijk los. Misschien waren ze nog niet rijp genoeg. Sappig waren ze in ieder geval wel. Dus heb ik niet mooie halve perziken gegrild maar stukjes. Dat ging ook prima, zo mooi als op de foto zijn ze niet geworden. De smaak was daarentegen wel helemaal top. Dus laat je niet weerhouden om de salade te maken, want hij is het zeker waard. (Bron: tijdschrift Foodies)
SALADE MET GEGRILDE PERZIKEN EN BURRATA
Ingrediënten
- 4 eetlepels olijfolie
- 1/2 citroen
- 1 teentje knoflook gekneusd
- zout en peper
- 4 perziken doormidden en pit verwijderd
- 50 gram walnoten grof gehakt
- 100 gram rucola
- 2 bollen burrata
Bereiding
-
Klop een dressin van de olijfolie, het citroensap en de gekneusde knoflook. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de dressing even op smaak komen.
-
Bestrijk de snijkanten van de perziken met 1 eetlepel olijfolie. Verwam de grillpan en leg de perziken er met de snijkanten naar beneden op. Gril tot je mooie strepen hebt.
-
Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
-
Verwijder de knoflook uit de dressing. Meng de rucola met de dressing. Verdeel de rucola over de borden en verdeel daar de perziken, burrata en walnoten over.