SUMMER SALAD: Linzensalade met snijbiet en geroosterde tomaat

DSC_1673Peulvruchten zijn een gezonde keuze als basis. Dus ben ik aan het experimenteren geslagen. Wat kan ik ermee? Heel veel dus. Deze keer heb ik eerst geroosterde tomaten gemaakt en die gecombineerd met linzen. Je kan het aanpassen aan je smaak. Ik ben om en heb tegenwoordig altijd een paar blikjes peulvruchten in mijn voorraadkast staan. Je tovert in een handomdraai iets lekkers op tafel. Eet smakelijk.
DSC_1662 DSC_1652 DSC_1637 DSC_1626DSC_1673

Ingrediënten
1 blik linzen, 400 gram, uitgelekt en afgespoeld
80 gram snijbiet
60 gram blauwe kaas
150 gram geroosterde tomaten*
2 eetlepels walnotenolie
1 eetlepel sherryazijn

Bereiding
Neem een grote schaal en puzzel de linzen, snijbiet, geroosterde tomaat en de kaas voorzichtig door elkaar. Maak een dressing van de waltnotenolie en sherryazijn. Breng op smaak met peper en zout. Sprenkel dit over de salade. *Geroosterde tomaatjes maak je zo. Tomaten in vieren snijden en in een ovenschaal doen. Besprenkelen met olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout, en een beetje suiker. Langzaam in een voorverwarmde oven op 180 graden  een 1 uur laten garen.

 

 

 

Geef een reactie