SALADE: Caprese met peterseliepesto

DSC_9717Het wordt weer een zonnige dag vandaag. En een salade vind ik dan zo lekker. Eigenlijk als ik een caprese-recept tegenkom, wil ik meteen aan de slag ermee. Dit is een lichte versie, geen mozzarella, alleen een beetje geraspte kaas. De pesto is goddelijk. Dus ik zou zeggen probeer hem een keer. DSC_9657 DSC_9666 DSC_9667 DSC_9692

Ingrediënten
Handje platte peterselie
1/2 teen knoflook
100 g Pecorino Romano
8 el olijfolie extra vierge
2 el pijnboompitten
6 vleestomaten, in plakken

Bereiding
Haal de blaadjes van de peterselie. Maal deze in de keukenmachine samen met de knoflook, 25 g kaas, 4 el olie en de pijnboompitten tot een grove pesto. 2. Verdeel de tomaat over 8 borden. Verdeel de pesto en de rest van de olie erover. Rasp de rest van de kaas erover. Bestrooi met peper.

Geef een reactie