Roze koeken van Koken met Karin

Heerlijk zijn ze die roze koeken. Ik at ze altijd tijdens de pauze op school en zelfs bij mijn huidige werkgever liggen ze klaar. Het is een calorieënbom en zit vol met E-nummers. Via Koken met Karin kwam ik aan het pure recept van de enige echte roze koek. Het lijkt lastig, maar het kan niet fout gaan. Als je deze eet heb je minder last van  je  schuldgevoel. Het zijn alleen maar calorieën en is zonder E-nummers, toch?

 

Ingredienten
110 gram bloem
100 gram zachte roomboter
100 gram suiker
2 eieren
1 citroen, alleen rasp
snufje zout
Boter en bloem voor invetten vorm
voor de glazuur
100 gram poedersuiker
8 frambozen of 4 aardbeien
Bereiding
Oven voorverwarmen op 160 graden. Kwast een muffinvorm (12 holtes) in met boter en bepoeder met bloem. Klop met de mixer de boter met de suiker vijfminuten lang tot zacht en romig. Rasp met een fijne rasp de schil van de schoongeboedde citroen ervoen en klp er door. Voeg nu een voor een de eieren toe, blijf kloppen tot elk ei is opgenomen. Zeef bloem en zout erboven en spatel erdoor. Vul de mufinvorm tot cira de helft met het luchtige deeg. Dek af met vel bakpapier en leg er een platte bakplaat op, dat houdt het rijzen tegen; we willen koeken, geen cakejes. Zet de oven en bak 18 minuten. Haal bakplaat en papier eraf en geef de bleke betjes nog 2 – 3 minuten. Niet te lang, dan worden ze droog. Laat helemaal afkoelen. Glazuur: Prak het rode fruit fijn met een vork, duw door een theezeefje om de pitjes tegen te houden. Je hebt nu een dikkig sap. Doe de poedersuiker in een andere kom en roer er net zoveel rood sap doorheen tot het een stevig, roze glazuur is. Verdeel direct met de achterkant van een theelepel uit over de koeken. Laat even opstijven.

6 Comments Roze koeken van Koken met Karin

  1. Pingback: Weet wat je eet, glacé koeken

Geef een reactie