Röstikoekjes van pastinaak en tijm

DSC_6389

Een vergeten groente, pastinaak. Gelukkig ben ik hem niet vergeten, wat een feestje. Eerder maakte ik er chips van en vandaag maakt ik van deze lekkere hartige koekjes. De zoete anijsachtige smaak samen met de tijm en een beetje zout is echt goddelijk. Als je er niet snel bij bent is het bord zo leeg. Het recept komt uit de allerhande van deze maand en is van Yvette van Boven. Ik ben fan.DSC_6366 DSC_6368 DSC_6370 DSC_6371 DSC_6372 DSC_6378 DSC_6389

Ingrediënten
2 pastinaken, geschild
peper
15 gram verse tijm, alleen de blaadjes
3 eiwitten, losgeklopt
olie om in te bakken
snuf zout

Bereiding
Rasp de pastinaak in de keukenmachine tot spaghetti. Vermeng met peper en verse tijm en giet licht geklopt eiwit erdoor, meng alles goed. verhit een laag olie in een koekenpan. Frituur hoopjes pastinaak aan beide kanten kort en bestrooi ze daarna met wat zeezout.

Geef een reactie