Deze spaghetti met zalm en spinazie is makkelijker dan makkelijk. Als je zin hebt in een bord romige pasta met een gezonde vis na een lange, drukke dag? Of gewoon in een snelle, smaakvolle maaltijd? Dan is deze romige spaghetti het gerecht.
Makkelijk, voedzaam en het staat zo op tafel. Eet smakelijk!
ROMIGE SPINAZIEPASTA MET GEROOKTE ZALM
Ingrediënten
- 300 gram spaghetti
- 400 gram spinazie steeltjes verwijderd
- 150 ml droge witte wijn
- 250 gram creme fraiche
- 1 eetlepel mierikswortel uit een potje
- 200 gram gerookte zalm
- 1 eetlepel kappertjes
- 2 tenen knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
Bereiding
-
Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Hak de knoflook fijn.
-
Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Schep de spinazie erdoor en laat het blad al omscheppend slinken. Neem de spinazie uit de pan
-
Verhit in de koekenpan de laatste 2 eetlepels olijfolie. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de wijn toe. Kook de wijn tot de helft in.
-
Roer de creme fraiche met de mierikswortel erdoor en verwrm de saus nog 3 minuten.
-
Giet de spaghetti af en meng door de knoflookroom. Schep de spinazie en de zalm erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
-
Draai met een vork mooie nestjes van de spaghetti (bij mij niet helemaal gelukt) en leg ze op een schaal . Strooi er de kappertjes over.