Rode bessentaart uit "Alles moet op"

Alleen de bodem is mislukt, maar verder is het zo verschrikkelijk lekker dat ik het recept toch wil delen. Door het fruit werd de bodem zacht, je kan het goed zien op de laatste foto. Denk dat het ligt aan de te kleine springvorm die ik gebruikte. Het fruit met de schuimlaag was heerlijk. Probeer het zelf maar eens.

Ingredienten
250 gram rode bessen
175 gram bloem
225 gram witte basterdsuiker
3 eieren
125 gram boter
geraspte schil van 1 citroen
springvorm van 28 cm

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden. Scheid de eieren. Maak het deeg van bloem, boter 50 gram basterdsuiker, ei-gelen en citroenschil met de hand of in de keukenmachine. Bekleed de bodem van de springvorm met bankpapier en vet de randen van de vorm in met boter. Druk het deeg in de vorm, maak een bodem met een hoge rand. Prik gaatjes in de bodem voor de bodem de oven in gaat. Bak de bodem lichtbruin in 20 minuten. Was de bessen en ris ze met een vork, laat ze uitlekken in een vergiet. klop de eiwitten en suiker in een vetvrije schaal tot een mooi stevig schuim. Haal de bodem uit de oven, doe de bessen in de vorm en verdeel het schuim er met de spatel over. Zet de taart ongeveer 25 minuten in de oven. Haal de taart uit de oven als de schuimlaag hol klinkt.

1 Comment Rode bessentaart uit "Alles moet op"

Geef een reactie