Ratatouille uit de oven

Na een paar weken bestellen bij thuisbezorgd.nl had ik enorme behoefte aan gezond. In het bijzonder aan groente, veel groente. Op internet vond ik dit recept bij NRC Next. Een ratatouille, maar dan anders. Het was precies wat ik nodig had, gezond en heerlijk.

 

Ingredienten
1 courgette
1 aubergine
1 gele paprika
1 rode ui
400 gram kerstomaatjes
1 laurierblad
2 teentjes knoflook
1 theelepel verse tijmblaadjes (of 1/2 theelepel gedroogde)
1 theelepel grof zeezout
5 eetlepels extra vergine olijfolie
een handje vers basilicumblad
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de courgette en de aubergine in blokjes van 3-4 cm. Snij de ui ringen. Doe alle groenten plus het laurierblad bij elkaar in een grote ovenschaal. Pel de knoflook en snij in dunne plakjes. Meng de knoflook, tijm, het zeezout en de olijfolie in een kommetje en schenk dit mengsel over de groenten. Hussel en zorg dat alles in een laag in de schaal komt te liggen. Dek de schaal af met aluminiumfolie en schuif hem 3 kwartier in de oven. Haal de schaal even uit de oven, verwijder het folie en schep de groenten voorzichtig om. Het is de bedoeling dat de tomaatjes een beetje knappen, zodat het geheel lekker sauzig wordt. Zet de ovenschaal nog een kwartier (dit keer zonder folie) in de oven. Schep de ratatouille in een grote schaal. Scheur het basilicumblad wat kleiner en strooi over de groente. Maal er wat zwarte peper over en schep nog een maal om. De link naar het recept vind je hier Koken met nrc.next.

Geef een reactie