Quinoa met champignons en rucola

DSC_5324

Sinds kort ben ik eigenaar van het boek (h)eerlijk van Gwyneth Paltrow. Ik heb lang geaarzeld ,weer zo’n hype boek. Maar ik moet mijn mening herzien. Het is een leuk boek, met makkelijke en gezonde recepten. Ik had nog nooit met Quinoa een gerecht gemaakt, dus aan de slag.  Door de zwarte quinoa ziet het gerecht er iets ander uit dan het plaatje in het boek. Het was lekker, erg lekker zelfs. Zo’n gezond maaltje kan je wel gebruiken na de Kerst.

DSC_5257 DSC_5271 DSC_5277 DSC_5293 DSC_5317

DSC_5324 Ingrediënten
4 eetlepels extra vergine olijfolie
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 theelepels fijngehakte verse tijm
500 gram kastanje champignons, in plakjes gesneden
grof zeezout
300 gram gekookte quinoa
2 flinke handen rucola, grof gehakt
versgemalen peper

Bereiding
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Doe de knoflook en tijm in de pan en bak ongeveer 30 seconden tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de champignons toe plus een flinke snuf zout en bak onder af en toe roeren tot ze zach en bruin zijn. Doe het champignonmengsel samen met de quinoa en rucola over in een grote kom en schep alles door elkaar. Breng op smaak met wat meer zout en royaal versgemalen zwarte peper.

 

 

Geef een reactie