QUILTY PLEASURE: Cho­co­la­de chee­se­ ca­ke met ba­naan

Cheese cake chocolade banaan5Het is vrijdag en bijna weekend, tijd voor een heerlijke taart. Een cheese cake met banaan had ik nog nooit gemaakt. Nu ben ik geen fan van bananen, maar wel van chocolade. We gaan het gewoon proberen. Het is geen ingewikkeld recept, dus dat moet lukken. Het resultaat was een mooie bruine cheese cake met een vleugje banaan. Ik beken, niet helemaal mijn smaak. Maar dat komt door de banaan. Als jij van banaan houdt moet je deze zeker een keer proberen. (Bron Allerhande).Fijn weekend!Cheese cake chocolade banaan3Cheese cake chocolade banaan2Cheese cake chocolade banaan1Cheese cake chocolade banaan4Cheese cake chocolade banaan5Ingrediënten
60 g boter
300 g digestive koekjes puur
250 g pure chocolade
225 g fijne kristalsuiker
700 g roomkaas
4 bananen
125 ml zure room
4 eieren

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en voeg toe aan de koekjes terwijl de keukenmachine draait. Vet de springvorm in (24 cm). Bedek de bodem van de springvorm met het koekmengsel en druk stevig aan. Bak ca. 10 min. in de oven en laat afkoelen.Hang een kom met de chocolade in een iets grotere pan met kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de stukjes smelten (au bain-marie). Meng de bananen, roomkaas en suiker in de keukenmachine. Voeg een voor een de eieren toe terwijl de keukenmachine draait. Voeg daarna de zure room en gesmolten chocolade toe. Schep de vulling op de koekbodem en strijk de bovenkant glad. Bak ca. 1 uur in het midden van de oven. De buitenste rand van de taart moet dan stevig zijn. Het midden mag nog een beetje zacht zijn. Laat 1 uur afkoelen in de oven, zodat er geen barsten in de vulling komen. Neem de taart uit de oven, snijd de rand los met een mes en verwijder de vorm. Laat helemaal afkoelen.

3 Comments QUILTY PLEASURE: Cho­co­la­de chee­se­ ca­ke met ba­naan

Geef een reactie