QUICK & EASY: Spaghetti met spinazie en tomaat

DSC_9854 Ik moet bekennen ik heb me niet helemaal aan het recept gehouden. Eigenlijk helemaal niet. Alles een beetje opgevoel gedaan en gebruikt wat ik nog had liggen. Simpel, snel en lekker. Het enige wat ik nog zou toevoegen is meer kruiden, want zonder is het een beetje saai. Dus voeg er gewoon knoflook, oregano, basilicum en oregano aan toe en je hebt een heerlijke maaltijd (bron: Allerhande) Oja, de steeltjes heb ik er ook gewoon aan laten zitten. DSC_9805 DSC_9810 DSC_9820 DSC_9825 DSC_9835 DSC_9854

Ingredienten
1 liter water
400 g spaghetti
400 g cherrytomaten
2 citroenen (schoongeboend)
100 ml olijfolie
2 tl zeezout
400 g spinazie
1 stukje Parmigiano Reggiano

Bereiden
Breng het water aan de kook. Leg ondertussen de pasta in een grote ondiepe pan met deksel. Snijd de tomaten doormidden en doe ze in de pan. Rasp de gele schil van de citroenen boven de pan en voeg de olie en het zout toe.  Giet er het kokende water over, doe de deksel op de pan en breng de inhoud aan de kook. Haal zodra het water kookt de deksel van de pan en laat de inhoud 6 minuten op hoog vuur koken. Schep in die tijd de pasta met een tang elke 30 seconden om. Verwijder ondertussen de spinaziesteeltjes. Snijd het blad in grove stukken, doe bij de pasta en laat het nog 2 minuten meekoken. Neem als al het water is verdampt de pan van het vuur en verdeel de pasta over diepe borden. Strooi er naar smaak wat kaas over.

Geef een reactie