QUICK, EASY & HEALTHY: Japanse wokgroente met kip en rijst

img_5395
Happy 2017!  Waar zijn al die goede voornemens gebleven? Voordat je het weet zijn de weken weer gevuld met allerlei drukke werkzaamheden. Heel eerlijk, ik heb geen zin om dan bezig zijn met een ingewikkeld recept met veel ingrediënten. Het is januari en mijn goede voornemen is toch Happy Healthy Me? Ik wil nu gewoon gezond, lekker en makkelijk. Dus daar begin ik dit jaar mee. Niet moeilijk doen, er even bij blijven en klaar ben ik.  Natuurlijk kan je het recept aanpassen aan je eigen smaak. Ik gebruikte een zak Japanse wokgroente met rode ui, peultjes en champignons. Als je durft, gewoon een beetje experimenteren en je hebt in een handomdraai een heerlijk gerecht op tafel. Ik zeg een goed begin van 2017 en eet smakelijk.dsc_1054 dsc_1084 dsc_1108img_5395

Ingredienten
1 kipfilet, in reepjes
400 gram Wokgroente
Knoflook, geperst
400 ml Bouillon
1 eetlepel maizena, opgelost in beetje water
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel vissaus
Zonnebloemolie

Bereiding
Zet een grote pan/wok op het vuur en verhit de olie. Doe de knoflook, 1 eetlepel sojasaus en de kip in de pan. Bak de kip goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan en verhit weer een beetje olie. Voeg de groente toe en wok (al roerend) ze op een hoog vuur enkele minuten. Doe de kip terug in de pan. Giet de bouillon erbij samen met de soja, vissaus en de maizena. Laat op een laag vuur pruttelen, totdat de bouillon wat is gebonden (ongeveer 10 minuten). Bij mij bleef het vrij nat, maar ook dan is het echt een heerlijk gerecht. Lekker met rijst.

2 Comments QUICK, EASY & HEALTHY: Japanse wokgroente met kip en rijst

Geef een reactie