Quiche met tomaat en Basilicum uit Elle Eten

Ik ben niet gek op quiche. Ik weet niet wat het. Ze zijn altijd zo  machtig, bij mij valt het als een blok op mijn maag. Toen ik dit recept tegenkwam wilde ik het toch een keer proberen. Want ik ben gek op tomaten en basilicum en zonder romige saus. Het was eigenlijk best heel erg lekker en zo klaar. Zelfs afgekoeld was het heerlijke snack. Toch maar wat meer quiche-recepten gaan opzoeken? 
Ingredienten
2 eieren
1 eetlepel pittige mosterd
olijfolie
peper en zout
8 basilicumblaadje, fijngesneden
1 pak kant en klaar deeg voor hartige taart
2 tomaten, in stukjes
Suiker
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eieren en voeg mosterd, olijfolie, peper, zout en basilicum toe. Rol het deeg uit tot een dunne lap en bekleed de vorm ermee. Prik het deeg in met vork. Schenk het eimengsel erin en verdeel de stukjes tomaat erover. Bestrooi met een beetje suiker en besprenkel met een beetje olijfolie. Bak de taart in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.

3 Comments Quiche met tomaat en Basilicum uit Elle Eten

 1. Daniëlle

  Ik maak het ook nooit eigenlijk…vraag me niet waarom. Heb het nooit heel erg lekker gevonden, vaak door de spekjes en prei die je altijd in quiches terug ziet komen.
  Deze ziet er wel erg goed uit, lekker fris!

  Reply
 2. Anonymous

  Bij ons thuis is iedereen gek op hartige taarten en ik maak ze in allerlei variaties. Voor als ik geen melk in huis heb, is dit een heerlijk alternatief!

  Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.