PURE COOKING: Courgette met gerookte zalm, sojasaus en kappertjes

Aangezien ik fan ben van Pascale Naessen en hoorde dat ze een nieuw kookboek uit had gebracht heb ik het boek meteen aangeschaft. Natuurlijk ben ik er meteen mee aan de slag gegaan en heb er twee recepten uit gemaakt. Vandaag laat ik je de eerste zien. Het is een makkelijk voorgerecht met zalm en courgette. Even in de oven en zo op tafel. Dit is een leuk gerecht als je vrienden te eten krijgt, je maakt het van tevoren en dan hoeft het eigenlijk alleen maar even in de oven. Eet smakelijk!



Ingrediënten

2 courgettes
250 gram plakjes gerookte zalm
1 tomaat
3 eetlepels kappertjes
sojasaus

Bereiding
Snijd de tomaat in flinterdunne plakjes. Snijd de courgettes in dunne plakjes met een dunschiller. Giet in een ovenschaal wat olijfolie, leg hierop enkele plakjes courgette, daar bovenop een paar plakjes zalm en lepel er wat kappertjes over. Leg er een nieuwe laag courgette op, zalm en een laagje tomaat wat kappertjes en eindig met een laag courgette en wat kappertjes. Giet er een flinke scheut olijfolie en sojasaus over en kruid enkel met zwarte peper. Zet de schaal 20 minuten in de oven op 180 graden. Overgiet na 10 minuten het geheel met de saus die langs de zijkant vrijkomt. Giet er vlak voor het serveren nog wat saus over.

Geef een reactie