POPCORN MET KARAMEL EN CHOCOLA

by simkktnl
POPCORN MET KARAMEL EN CHOCOLA

Crunchy, zoet en heerlijk. Niets meer of minder. In het boek wordt beschreven dat je het in een luchtdichte doos mee kan brengen naar een picknick. Helaas was het hier al op voordat de picknick moest beginnen. Nog een tip om de pan met karamel schoon te krijgen: vullen met water en op het vuur zetten, de suiker die nog in de pan zit zal oplossen en je pan is weer schoon. (Bron: Buiten eten – Pieter Kok)

Print

POPCORN MET KARAMEL EN CHOCOLA

Ingrediënten

  • zonnebloemolie
  • 40 gram pofmais
  • 175 gram suiker
  • 50 gram pure chocola
  • zeezout

Bereiding

  1. Zet een pan op het vuur met een laagje zonnebloemolie, niet te veel, alleen de bodem van de pan mag bedekt zijn. Laat de olie warm worden, maar niet zo heet dat de dap eraf slaat.

  2. Strooi er pofmais in tot de bodem bedekt is. Als je veel pofmais overhoudt, kun je ook in twee porties poffen. Doe de deksel op de pan en wacht tot de mais begint te poffen. Doe de deksel een klein beetje schuin op de pan, dank kan overtolig vocht onstnappen. Als de mais bijna niet meer poft, schud je even met de pan.

  3. Strooi de popcorn daarna meteen in een grote braadslede met bakpapier. Zet in een pannetje de suiker met het water op. Breng aan de kook en laat doorkoken tot de suiker bruin begint te kleuren. Goed opletten, want dit gaat snel. Giet de karamel over de popcorn.

  4. Smelt de chocola in een pannetje op laag vuur en giet de gesmolten chocola ook over de popcorn. Maak af door een klein beetje zeezout over de pocorn te strooen. Laat afkoelen en breek in stukken. Bewaar in een luchtichte doos.

You may also like

Leave a Comment

Recipe Rating
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.