PISTACHE CITROEN CAKE VAN JAMIE OLIVER

by simkktnl
PISTACHE CITROEN CAKE VAN JAMIE OLIVER

Een cake bakken blijft een leuke bezigheid. Deze van Jamie Oliver is dan ook weer een feestje om te maken en zeker om je vingers bij af te likken. Alle ingrediënten zijn makkelijk te verkrijgen en de smaak van citroen en pistache is goddelijk. Ik maak hem zeker vaker, nu jij nog!

Print

PISTACHE CITROEN CAKE VAN JAMIE OLIVER

Ingrediënten

  • 225 gram gezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram kristalsuiker
  • 2 citroenen rasp en sap, helft van sap voor glazuur
  • 4 eieren
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 70 gram fijngemalen pistachenoten
  • 50 gram pistachenoten grofgehakt

Citroenglazuur

  • 1 citroen sap
  • 125 gram poedersuiker

Bereiding

  1. Vewarm de oven voor op 180 graden, heteluchtoven 170 graden. Vet een cakeblik (1 liter) in met roomboter en bekleed hem met bakpapier

  2. Klop met een mixer de boter, suiker en citroenrasp luchtig in ongeveer 8 minuten. Voeg de eieren een voor een toe en klop na ieder ei goed door.

  3. Zet de mixer op de laagste stand en mix zachtjes het meel erdoor tot en mix tot een samenhangend beslag.

  4. Verdeel het beslag over twee kommen. Mix de pistachepasta door de een kom en het citroensap door de andere. Schep biede beslagsoorten om en om in het bakblik en roer ze kort en voorzichtig door elkaar voor een marmer effect.

  5. Zet de cakevorm in het midden van de oven en bak de taart in 45 minuten of tot een sateprikker er droog en schoon uitkomst. Laat de cake helemaal afkoelen.

  6. Maak het glazuur door de poedersuiker en citroensap in een kom te roeren, totdat je een glad mengsel krijg. Je kan meer poedersuiker toevoen als je een dikke glazuur wilt.

  7. Bestrijk de cake met het glazuur en stooi ten slotte de pistachenootjes erover.

You may also like

Leave a Comment

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.