Pisaladiere met rode kool uit ZTRDG magazine

Seizoensrecepten, ik ben er gek op. Deze pisaladiere met rode kool komt weer uit ZTGDG magazine. Een leuke variatie op een pizza. Het ziet er heel kleurrijk uit en is zeer smakelijk door de blauwe kaas en de ansjovis

Ingredienten
300 gram witte bloem
4 gram droge gist
200 ml lauw water
1 theelepel zout
1 scheut olijfolie
Vulling
250 gram rode ui
250 gram rode kool
2 tenen knoflook
2 takjes rozemarijn
2 eetlepels balsamico azijn
zout en peper
2 eetlepels olijven
8 ansjovisfilets 

Bereiding
Meng in een ruime kom het water door de bloem met het zout en de olie. Meng de gist erdoor en kneed het in ca. 5 minuten tot een soepel zacht deeg. Laat het deeg onder een vochtige doek 20 minuten rijzen. Snijd de ui in dunne plakken en de kool in dunne reepjes. Hak de knoflook fijn en de rozemarijn grof. Bak de uien met de kool in olie in ca. 15 minuten gaar. Bak de knoflook en rozemarijn mee en voeg de balsamico toe. Breng op smaak met zout en peper en laat wat afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit tot een ronde plak van ca. 30 cm. Verdeel het ui-koolmengsel erover, met daarop de olijven, ansjovis en verkruimelde kaas. Bak de pisaladiere in ca. 20 minuten gaar. Bestrooi met grof gehakte peterselie.

Geef een reactie