PIKANTE KIPSPIESJES

Pikante kipspiesjesEr gaan niets boven home made pikante kipspiesjes van de BBQ en het is er weer tijd voor. Een kipspiesje is de klassieker voor op de BBQ. Mocht het weer het niet toelaten om buiten te eten, je kunt ze ook grillen in de grillpan. Vergeet de saus niet te maken want die is goddelijk.

Print

PIKANTE KIPSPIESJES

Author www.simkookt.nl

Ingrediënten

Marinade

  • 2 tenen knoflook geplet
  • 2 eetlepels gember fijngehakt
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 2 theelepels komijn poeder
  • 2 theelepels bruine suiker
  • 1 theelepel zout
  • 2 citroen fijn geraspte schil en sap
  • 25 gram korianderblad
  • 2 eetlepels ingemaakte citroen fijn gehakt

kipspiesjes

  • 10 kippendijen in stukjes
  • 1/2 recept marinde

Bereiding

marinade

  1. Doe alle ingrediënten (behalve in ingemaakte citroen) in een blender of keukenmachine en draai ze tot puree. Roer er de fijngehakte ingemaakte citroen erdoor. De marinade blijft in een afgesloten pot in de koelkast 5-6 dagen goed. 

kipspiesjes

  1. Leg de kipstukjes in een kom en roer de marinade erdoor. Marineer de kip minstens een uur (max 24 uur). Laat 12 houten eetstokjes minstens een half uur weken in water. Haal de kip uit de marinade en rijg 2-3 stukken aan elk stokje. Schud overtollige marinade van de kipspiesjes en gooi de marinade weg. (niet gebruiken omdat deze vocht van rauw kip bevat). Wijf een koekenpan of grillpan licht in met olie en bak de spietjes op middelhoog vuur 5-6 minuten per kant, of tot de kip goudbruin en gaar is. Leg de spietjes op een serveerschaal en dien ze meteen op. 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.