Peterselie-tijm pesto met hazelnoten

Easy Monday. Deze pesto maak je natuurlijk in het weekend. Je kunt dit goed gekoeld minimaal een week bewaren in de koelkast, een laagje olie er op en het is klaar. Terug naar Easy Monday, pasta koken, pesto er doorheen mengen en klaar is je avondmaal. Niet onbelangrijk, hij is heerlijk! DSC_4340DSC_4346DSC_4344DSC_4431DSC_4402Ingrediënten
40 gram hazelnoten, grof gehakt
100 gram platte peterselie, gewassen en gedroogd
1 eetlepel verse tijmblaadjes
2 teentjes knoflook
2 eetlepels kappertjes
200 ml milde olijfolie
100 gram Parmezaanse kaas
zout en peper

Bereiding
Rooster de hazelnoten lichtbruin en geurig. Maal ze met de peterselie, tijm, knoflook, kappetjes en olijfolie tot een gladde saus. Roer de kaas er als laatste door en beng de pesto zo nodig op smaak met zout en peper. Schep de saus in een schone pot en gier er een laagje olie op. Lekker met pasta of bij vlees. (bron; Boodschappen)

Geef een reactie