Ontbijten is lange tijd niet echt mijn ding geweest. Zonder ontbijt de deur uit en om 10 uur hongerig een liga, stroopwafel of een andere suikerbom naar binnen werken. Een paar weken geleden ben ik begonnen met het maken van smoothies als ontbijt. Dit bevalt goed. Ik voel me niet anders dan anders, maar ik heb simpelweg geen trek tot de lunch. Dus daar win ik al heel wat mee. Kost het veel tijd? Valt eigenlijk best mee. Lees verder voor wat tips en voor je het weet maak jij ze ook!
MAKEN: De avond van te voren haal ik een portie diepvriesfruit uit de vrieser en doe dit in een schaaltje. Ik schil een kiwi en snijd een biet in stukjes. Dat doe ik bij het diepvriesfruit. Dit zet ik dan een nachtje in de koelkast. De volgende ochtend kieper ik het in de blender, voeg de bladgroente, een halve avocado en wat water toe. En zet de blender aan. Klaar is kees.
SCHOONMAKEN: Ik dacht altijd dat het heel veel werk is om alles weer schoon te krijgen. Niets is minder waar. Ik spoel de kom af. Doe er een beetje afwasmiddel en water in en zet de machine aan. Nog even afspoelen en alles is weer schoon.
OVERIGE TIPS: Je kunt bijvoorbeeld ook je verze spinazie met een beetje water in een keukenmachine fijnhakken. Dit in kleine vormpjes gieten (bijvoorbeeld een muffinvorm) en dat invriezen. Makkelijk in gebruik en je hoeft niet bang te zijn dat het bedreft in je koelkast. Ook een leuke tip is om alles in kleine zakjes te bewaren in de vriezer. Dan hoef je de avond van te voren alleen even een zakje uit de vriezer te halen en de volgende ochtend in je blender te gooien.
Kortom heel veel werk is het niet, gewoon een kwestie van plannen en je hebt een gezonde start van je dag.
ja dat zijn echt heerlijke en handige ontbijtjes waar veel op te variëren valt,groet marloeskreatief