
Een heerlijke snelle pastasalade met mango en kip heb je in een handomdraai gemaakt. Je kunt hem serveren als een licht hoofdgerecht, voor de lunch en mistaat niet op een mooi gedekte brunchtafel. Serveer hem met een stokbroodje en een glas roze. Je krijgt zin in het voorjaar en de zomeravonden





Print
PASTASALADE MET MANGO EN KIP
Ingrediënten
- 200 gram gerookte kipfilet
- 1 rijpe mango
- 1 bol buffelkmozzarella
- 150 gram spelt pasta
- 1 handje pijnboompitten
- 1 handje amandelschaafsel
- rucola of veldsla
Dressing
- 4 eetlepels frambozen azijn
- 2 eetlepels olijfolie
- citroensap
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel mosterd
- zout en peper
Bereiding
-
Zet een pan met water en een snuf zout op. Voeg als het water eenmaal kookt de spelt pasta toe en laat in ongeveer vijf tot ach minuten koken tot de pasta beetgaar is. Laat de past afkoelen onder de koude kraan. Snijd ondertussen de gerookte kipfilet in schijnen plakjes, en de mozzarella en mango in stukjes. De pijnboompitten en het amandelschaafsel bak je samen even op in de pan tot het bode bruin is. Mix de pasta wanneer deze is afgekoeld met alle ingrediënten. Meng twee eetlepels citroensap met de azijn, honing en de mosterd. Voeg vervolgens al roerend de olijfolie toe. Proef en breng op smaak met zout en peper. Proef weer en voeg eventueel naar smaak nog citroensap toe. Giet de dressing over de salade. En klaar is ie.