PASTA TIME: Romige tomaten pasta met Wodka

dsc_9523Penne Alla Vecchia Bettola, dat moet ik natuurlijk een keer maken. Het is een pasta met wodka, een echt weekendrecept. De tomaten moeten wel lang in de oven, maar het eindresultaat is zeker de moeite waard. Natuurlijk had ik een foutje gemaakt. De wodka pas na de tomaten toegevoegd, geen idee of dat veel uitmaakt. Het was in ieder geval een feestje op mijn bord.  dsc_9455 dsc_9472 dsc_9477 dsc_9523
Ingrediënten
60 ml olijfolie
1 ui, gesnipperd
3 knoflookteenjes, geperst
½ theelepel chili flakes
1 theelepel oregano
250 ml wodka
12 roma tomaten in vieren
250 ml room
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
750 gram Pasta
Zout en peper
Bladpeterselie, garnering

Bereiding
Verwarm de oven voor op 80 graden. Doe de olijfolie in een koekenpan en verhit. Voeg de uien toe en bak ze glazig. Voeg dan de knoflook en de chiliflakes toe en bak dit mee ongeveer een minuut. Vervolgens voeg de vodka toe en laat het tot de helft inkoken, ongeveer 5-7 minuten. Voeg de tomaten toe en bak nog 5 minuten. Doe het tomatenmengsel in een ovenschaal en bak 1 ½ uur. Haal de tomaten uit de oven en pureer dit in een blender. Kook ondertussen de pasta, 1 minuut korter dan op de verpakking vermeld staat. Doe de tomatensaus in een pan en voeg de room toe, roer door en laat 3 minten koken. Voeg de kaas toe en laat smelten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de uitgelekte pasta toe en kook nog een minuut. Serveer meteen.

4 Comments PASTA TIME: Romige tomaten pasta met Wodka

  1. Maria Wienk

    Hoi Simone,

    1,5 uur op 190 graden is best lang en hoog. Na drie kwartier waren mijn tomaatjes deels geblakerd en ben ik een lagere temperatuur en afdekken met folie overgegaan. Klopt de temperatuur?

    Reply
    1. simkktnl

      Hi Maria, Je hebt gelijk. Ik heb het meteen gewijzigd. Moet 80 graden zijn. Sorry! Nog een keer proberen? Het is het zeker waard!

      Reply
  2. Maria

    Hoi Simone,
    We hebben de saus even goed met veel smaak verorberd! Hij was heerlijk. Even goed kijk ik uit naar de volgende poging…
    HG

    Reply

Geef een reactie