PASTA: Spaghetti met citroen, knoflook & broodkruim

DSC_0563Oud brood over? Dan moet je deze pasta een keer proberen (bucket list 2014). Eigenlijk wist ik niet wat ik er van kon verwachten. Maar zeker niet teleurstellend. Het knapperige brood en de combinatie van citroen en chili is echt heerlijk. Wel een calorierijk maaltje maar wel lekker en je hoeft niet veel in huis te halen om het een keer te proberen. DSC_0539 DSC_0544 DSC_0545 DSC_0550 DSC_0563Ingredienten
200 gram spaghetti
1 eetlepel gewone olijfolie
Geraspte schil en sap van 1 citroen
50 gram broodkruim
2 eetlepels extra vierge olijfolie
1/4 theelepel gedroogde chilivlokken
1 teen knoflook gepeld
20 gram peterselie, gehakt

Bereiding
Breng water aan de kook voor de pasta. Strooi er wanneer het begint te borrelen royaal zout in. Strooi de spaghetti in het kokende water, roer met een pastavork door en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de gewone olijfolie in een koekenpan en strooi er de citroenschil in. Doe het broodkruim erbij en rooster dat door het in de warme pan te roerbakken tot het diepgoudbruin is. Doe het kruim onmiddellijk over op een koud bord. Doe ondertussen de uitgelekte pasta terug in de pan en hussel er de extra vierge olijfolie ende helt van het citroensap door. Doe er de gedroogde chilivlokken en zout naar smaak bij en rasp er de knoflook in. Meng de gehakte peterselie door het broodkruim en hussel het grootse deel van het mengsel door de past. Schep de pasta op de borden en strooi er de rest van broodkruim over. (Bron: Nigellissima van Nigella Lawson)

Geef een reactie