Pasta met snelle verse tomatensaus

DSC_7757Altijd druk, weinig tijd om een gezonde maaltijd op tafel te zetten, herken je het? Dit is eentje die je in een handomdraai op tafel tovert en nog gezond ook. Alle ingrediënten heb ik eigenlijk altijd wel in huis. De saus is sneller klaar dan de pasta dus begin daar eerst aan. De geraspte Parmezaanse kaas heb ik niet eens gemist. Echt een snelle en makkelijke aanrader. Het komt uit het boek Koken met Karin, een heel leuk basis kookboek voor mensen die willen leren koken zonder pakjes en zakjes. En daar houd ik van. DSC_7721 DSC_7728 DSC_7734 DSC_7746DSC_7757Ingrediënten
400 gram pasta naar keuze
10 tomaten
2 knoflooktenen
2 gedroogde chilipepertjes
snufje gedroogde oregano
Sojasaus
Citroensap
Olijfolie

Bereiding
Hak de knoflook en chilipepertjes fijn en fruit zachtjes in wat olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de oregano toe. Snij intussen de tomaten in kleins stukjes en doe ze erbij. Voeg een scheutje sojasaus toe en een beetje citroen. Laat de saus op zacht vuur maximaal 5 minuten pruttelen. Kook de pasta beetgaar, giet af en roer meteen door de saus.

 

1 Comment Pasta met snelle verse tomatensaus

Geef een reactie