Pasta met pesto van geroosterde paprika

De saus was te lekker. Geroosterde paprika’s en amandelen, echt heerlijk. Ook dit recept komt uit het boek van Annabel Langbein. De saus is ook goed in te vriezen. Zeker de moeite waard om een keer te maken.
Ingredienten
6 rode paprika’s
4 eetlepels extra vierge olijfolie
2 geperste teentjes knoflook
1 theelepel gewone paprikapoeder
4 eetlepels geroosterde amandelen
4 eetlepels gehakte koriander 
Zout en peper 
Penne

Bereiding
Was de paprika’s en dep ze droog. Leg ze op een bakplaat en rooster ze zo’n 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 240 graden tot hun schil blaren vertoont en zwart begint te worden. Haal ze dan uit de oven en laat ze uitzweten in een gesloten plastisch doos of zak. Zo kun je de schil gemakkelijker verwijderen. Laat ze 20 minuten afkoelen. Verhit ondertussen de olie in een kleine koekenpan en bak daarin de knoflook en paprikapoeder een paar seconden. Hierdoor komt hun aroma beter naar voren. Doe dit kruidenmengsel over in een keukenmachine of blender. Verwijder schil en zaadlijsten van de paprika’s, maar probeer het vocht op te vangen. Doe het vruchtvlees en de opgevangen sappen bij het knoflook-paprikamengsel in de keukenmachine of blender. Voeg de amandelen en koriander toe. Breng op smaak met zout en peper en draai alles tot een puree. In een afgesloten pot is pesto een week in de koelkast houdbaar. kook de penne al dente en giet af. Verwarm de pesto en hussel die door de afgegoten pasta. Garneer met geschaafde Parmezaanse kaas.  


Geef een reactie