PASTA MET BOERENKOOLPESTO

PASTA MET BOERENKOOLPESTOPasta met pesto is een favoriet gerecht hier bij mij thuis. In de winterperiode gebruik ik tegenwoordig steeds vaker boerenkool om een heerlijk pastagerecht te maken. Heel simpel, snel, lekker en gezond. De eerste keer dat ik dit gerecht maakte vond ik het een vreemd idee, boerenkool als basis voor een pesto. Maar nu staat het vaak op het menu. Ik gebruik er graag verse boerenkool voor maar je kunt er ook diepvries boerenkool voor gebruiken.Pasta met boerenkoolpesto Pasta met boerenkoolpesto

Pasta met boerenkoolpesto

Pasta met boerenkoolpesto

Print

PASTA MET BOERENKOOLPESTO

Author www.simkookt.nl

Ingrediënten

  • 300 gram spaghetti
  • 200 gram boerenkool
  • 65 gram pijnboompitten
  • 2 tenen knoflook
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 80 gram pecorino geraspt

Bereiding

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar een half kopje kookvocht. Verwarm ondertussen de boerenkool volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitten in een droge pan met antiaanbaklaag in 5 minuten al omscheppend goudbruin. Laat iets afkoelen. Maal in de keukenmachine of met de staafmixer de knoflook, de helft van de pijnboompitten en 5 eetlepel olie tot een puree. Voeg de boerenkool toe en maal tot een pesto. Voeg, als de pesto te dik is, een beetje kookvocht toe. Roer de helft van de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Meng de warme pasta met de boerenkoolpesto en schep op diepe borden. Strooi de overgebleven pijnboompitten en de kaas erover. Besprenkel met de rest van de olie.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.