PASTA MET BIER EN BACON

PASTA MET BIER EN BACONDeze bier bacon saus smaakt heerlijk vol, je kunt verschillende soorten bier voor gebruiken. En als het werkt voor een stoofschotel, waarom niet voor een pastasaus? Deze tomaten-biersaus heeft juist karakter en pit. Echt heerlijk. Probeer het zelf.bakken van de groente voor de PASTA MET BIER EN BACON bier bij saus voor de PASTA MET BIER EN BACON Saus laten pruttelen voor de PASTA MET BIER EN BACON

Print

PASTA MET BIER EN BACON

Author www.simkookt.nl

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 8 plakken ontbijtspek in kleine stukjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 prei witte gedeelte, dun gesneden
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 6 takjes tijm alleen de blaadjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 500 gram rundergehakt
  • 80 ml Worcestershire saus
  • 1 blik tomaten
  • 400 gram spaghetti
  • 345 ml bier
  • Parmezaanse kaas
  • Platte peterselie

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de bacon 4-5 minuten. Voeg de ui en prei toe en bak nog 3-4 minuten. Voeg de knoflook en tijm toe. Bak nog 1-2 minuten. Zet het vuur iets hoger, voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak totdat deze rul en gaar is, 5-6 minuten. Voeg de Worcestershire saus, bier en tomaten uit blik toe. Breng aan de kook en laat op een laag vuurtje zachtjes pruttelen, 35 minuten. Kook de spaghetti zoals op de verpakking staat. Giet af en bewaar 80ml kookvocht. Giet het kookvocht bij de saus en roer door. Voeg de pasta toe en voer voorzichtig door de saus. Serveer met Parmezaanse kaas en bladpeterselie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.