Pasta met avocadopesto

DSC_6625Naast vitaminen zit er veel enkelvoudig onverzadigd vetzuur in een Avocado. Ze zijn een rijke bron aan kalium en zijn vezelrijk (10% per vrucht). Dus dan is dit recept een goed idee. Ik had het geleden uit een tijdschrift gescheurd. Dat zou ik ooit nog wel een keer maken. Een pesto van avocado. De smaak is romig door de avocado en het frisje komt van de citroen. Zeer smaakvol moet ik zeggen en het was echt zo klaar. De ingrediënten heb je eigenlijk allemaal wel in huis (behalve die verse basilicum die moest ik nog even gaan halen). Ik zeg maak het een keer. (bron: Yvette van Boven uit Red)

DSC_6605 DSC_6608 DSC_6609 DSC_6613DSC_6625Ingrediënten
1 rijpe avocado, ontpit en zonder vel
Sap en fijne rasp van 1/2 citroen
1 teen knoflook
zout en peper
Klein bosje verse basilicum
25 gram geroosterde pijnboompitten
2 eetlepels extra vergine olijfolie
200 gram spaghetti

Bereiding
Kook de pasta beetgaar in ongeveer 10 minuten. Giet af en bewaar 2-3 eetlepels kookvocht in de warme pan. Maak intussen de pesto. Pureer de knoflook, citroensap en olijfolie in de keukenmachine glad. Voeg de avocado, basilicum, pijnboompitten, peper en zout toe, en pulseer alles tot een grove pesto. Meng met de gekookte spaghetti in de pan en dien direct op, bestrooid met fijne citroenrasp. (de hoeveelheden zijn voor 2 personen).

 

Geef een reactie