Smaakvol en zo klaar is deze pasta met avocadopesto. Het is gezond, lekker en helemaal prima voor een doordeweekse dag. De pesto is heerlijk romig en heeft niks meer nodig. Eet smakelijk.
Print
PASTA MET AVOCADOPESTO
Ingrediënten
- 1 rijpe avocado ontpit en zonder vel
- sap en rasp 1/2 citroen
- 1 teen knoflook
- zout en peper
- 1 klein bosje basilicum
- 25 gram pijnboompitten geroosterd
- 200 gram spaghetti
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
Bereiding
-
Kook de pasta beetgaar in ongeveer 10 minuten. Giet af en bewaar 2-3 eetlepels kookvocht in de warme pan. Maak intussen de pesto. Pureer de knoflook, citroensap en olijfolie in de keukenmachine glad. Voeg de avocado, basilicum, pijnboompitten, peper en zout toe, en pulseer alles tot een grove pesto. Meng met de gekookte spaghetti in de pan en dien direct op, bestrooid met fijne citroenrasp. (de hoeveelheden zijn voor 2 personen).