PASTA: Alla Norma van Jamie Oliver

2012-07-19Zo lekker, deze pasta moet je een keer proberen. Maar dat geldt  eigenlijk voor de meeste recepten van Jamie. Ik denk dat ik het al eens eerder gezegd heb, maar het Italië kookboek van Jamie Oliver is 1 van mijn favoriete kookboeken. Uiteindelijk had ik natuurlijk teveel gemaakt. Gewoon laten afkoelen en heerlijk als pastasalade tijdens de lunch. Echt Jammie van Jamie.2012-07-19-1 2012-07-19-2 2012-07-32012-07-19

Ingrediënten
2 grote, stevige aubergines
olijfolie
4 tenen knoflook, gepeld en in dunne plakjes
2 blikken tomatenblokjes
Bos verse basilicum, steeltjes fijngehakt, blaadjes apart
1 eetelepel gedroogde oregano
1 theelepel witte wijn azijn
zout en peper
455 gram gedroogde pasta
150 Pecorino geraspt

Bereiding
Snijd de aubergines in blokjes. Zet een grote pan met antiaanbaklaag op het vuur en giet er een beetje olie in. Bak de aubergine in twee porties en doe er als het nodig is nog wat extra olie bij. Schud de pan zodat de stukken aubergine overal een vettig laagje krijgen en bestrooi ze met gedroogde oregano. Keer de stukken om met een tang en laat ze aan alle kanten goudbruin bakken. Schep de eerste lading als de klaar is op een bord en ga verder met de rest. Als alle aubergine gebakken is, kan de eerste lading er weer bij in de pan. Zet het vuur lager, giet wat olijfolie in de pan en doe er de knoflook en basilicumsteeltjes  en de tomatenblokjes bij. Laat alles 10 tot 15 minuten pruttelen, proef het en breng het op smaak met peper en zout. Scheur de helft van de basilicumblaadjes in stukjes en roer ze door de saus. Doe de pasta in een pan gezouten kokend water en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pasta waneer die al dente is uitlekken in een vergiet, houd een klein beetje van het kookvocht apart en doe de pasta weer terug in de pan. Doe er de saus en het apart gehouden kookvocht bij, zet de pan op het vuur en hussel alles goed door elkaar. Proef, voeg zo nodig zout en peper toe en verdeel het gerecht over de borden. Strooi de rest van basilicumblaadjes en de geraspte kaas op.

4 Comments PASTA: Alla Norma van Jamie Oliver

  1. Pingback: Heerlijke pastasauzen! | beleefdeitaliaansepasta

    1. simkktnl

      Hi Kees, Wat leuk dat je me volgt. Je kunt alle berichten ontvangen via Bloglovin. Als er dan een nieuw bericht online komt krijg jij bericht. Groet, Simone.

      Reply

Geef een reactie