PASTA AL FORNO

Pasta a forno

Deze pasta maak ik vaak, heel simpel en zo lekker. Het recept komt uit het boek Comfort Food van Janneke Vreugdenhill. En met recht, het is comfort food. Je maakt de saus en kookt de pasta net niet gaar. Dan gaat alles de oven in met de mozzarella en je kan smullen. Een makkelijk recept, prima voor een doordeweekse dag.Pasta a forno pasta al forno pasta al forno pasta al forno

Print

PASTA AL FORNO

Author www.simkookt.nl

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 100 gram zwarte olijven grof gehakt
  • 400 gram penne rigate
  • 200 gram mozzarella in blokjes

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en oregano een halve minuut. Voeg de tomaten en olijven toe, breng aan de kook en laat de saus een kwartier rustig pruttelen. Kook intussen de pasta op het randje van beetgaar (hij gaart nog verder in de oven). Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de tomatensaus op smaak met zout en versgemalen peper en meng deze, samen met een scheut pastakookwater, door de gare pasta. Vet een lage ovenschaal in met olijfolie en spreid een derde van de pasta uit de over de bodem. Bestrooi met de helft van de mozzarella. Maak zo nog twee lagen, waarbij je er een bestrooit met de rest van de mozzarella en de bovenste met Parmezaanse kaas. Bak de pasta ongeveer een half uur in de oven, tot de kaas is gesmolten. Laat het gerecht voor het serveren nog 5 tot 10 minuten rusten.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.