Pa’s kip van Jamie Oliver

Happy days van the naked chef (Jamie Oliver) staat vol met lekkere recepten die je makkelijk thuis kan maken. Het boek is best oud, maar de recepten zijn gewoon goed, lekker en leuk om te maken. Deze wilde ik al zolang een keer maken. Alleen dat bladerdeeg daar was ik nog wel even mee aan het rommelen. Het eindresultaat was top. 
Ingredienten
175 gram paddestoelen
olijfolie 
1 of 2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
zout en peper
1 handvol verse bladpetersleie, gehakt
4 kipfilets van 200 gram, zonder vel
1 pak balderdeeg van 500 gram
1 ei, geklopt
2 eetlepels grove mosterd
1 groot wijnglas witte wijn
1,5 dl slagroom 
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de paddestoelen, de helft grof, de helft fijn. Geier een paar scheuten olijfolie in een hete pan en bak de paddestoelen en knoflook ongeveer 10 minuten op laag vuur. Voeg naar smaak peper en zout toe en roer de gehakte peterselie er doorheen. Laat het afloeren. Snijd de kopfilets in en stop ze vol met de afgekoelde paddestoelen  Rol het balder deeg met een deegroller op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van ongeveer 45 cm lang, 20 cm breed en 0,5 cm dik. Snijd de lap in de lengte in 4 stukken en wikkel in elk een kipfilet  Kwast het deeg in met een beetje ei en bak de pakketjes 35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat terwijl de kip ligt te bakken de mosterd en witte wijn in een hete pan inkoken tot je geen alcohol meer ruikt. Doe der de slagroom bij en laat het mengsel pruttelen tot de saus op de achterkant van een lepel blijft hangen. Neem de pan van het vuur en breng de saus op maak met peper en zout. Snijd elke kipfilet in 3 stukken en serveer deze met een beetje saus en desgewenst een drupje olijfolie. 
 
 

Geef een reactie