EASY SOUP: Paprika roomsoep met een hoedje van bladerdeeg

paprika roomsoep5Als ik aan de herfst denk, denk ik aan soep. Dit soepje is heel makkelijk en goddelijk. Deze keer maak ik er een feestelijk soepje van, een soepje met een hoedje van bladerdeeg. Heel makkelijk maar zo leuk om te serveren als je eters hebt. Probeer het een keer. 
paprika roomsoep1paprika roomsoep2 paprika roomsoep3 paprika roomsoep4 paprika roomsoep5Ingredienten
2 tenen knoflook
1 el olijfolie
465 g geroosterde paprika’s
2 el verse tijm
400 g tomatenblokjes
380 ml gevogeltefond
200 ml slagroom
6 plakjes roomboter bladerdeeg
2 eieren
1 mespunt paprikapoeder

Bereiding
Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook zonder hem te kleuren. Laat de paprika uitlekken. Voeg toe aan de knoflook en bak 3-4 min. mee. Ris de blaadjes van de tijm, voeg deze toe samen met de tomatenblokjes, fond en de slagroom en laat 15 min. zachtjes op laag vuur koken. Laat ondertussen het bladerdeeg ontdooien en splits de eieren. Bewaar de dooier (het eitwit wordt niet gebruikt). Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Houd de soep warm op laag vuur. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de plakjes bladerdeeg aan één kant dun met de eidooier. Schep de soep in de kommen. Bestrijk ook de rand van de kommen dun met de eidooier en leg er de deegplakjes op met de ingesmeerde kant boven. Druk het deeg licht aan, snijd eventueel overhangend deeg weg en bak de deeghoedjes in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Bestrooi het deeg met de paprikapoeder en serveer direct.

Geef een reactie