PARTY FOOD: Bruschetta met krab en geroosterde chili

 Kleine hapjes daar houd ik van. Maar het moet niet ingewikkeld zijn. Uren in de keuken staan terwijl de gasten zitten te wachten is niet mijn ding. Maar dat het lekker moet zijn is wel een vereiste. Dit is er eentje die je zo gemaakt hebt en lekker. Echt een aanrader. (Er komen op dit moment niet zo vaak nieuwe recepten online, sorry hiervoor)
Ingredienten
8 rode pepers
60 ml olijfolie
300 gram krab uit blik
1 eetlepel citroensap
1 citroen in parten
4 sneetjes brood
1 teen knoflook, gepeld en gehalveerd
Peterselie, gesnipperd.

Bereiding
Verwarm de oven op grillstand. Leg de pepers op een bakplaat en grill ze 25 tot 30 minuten, af en toe draaien, tot ze zwart geblakend zijn. Doe ze in een plastic zak en laat een uur staan. Zo kun je na een uur het zwarte velletje er makkelijk afhalen. Snij ze fijn en doe ze in een schaaltje samen met de olijfolie en voeg een beetje zout toe. Meng in een ander schaaltje, 1 eetlepel olijfolie, het krabvlees en citroensap. Verhit een grilpan. Smeer het brood in met olijfolie en rooster ze in de grillpan. Smeer 1 kant van het brood in met knoflook, leg het krabvlees erop en daarop de chili’s, als laatste de peterselie.

Geef een reactie