Parmigiana van gegrilde groenten uit Delicious september 2012

Deze Parmigiana van gegrilde groenten  heb ik wel iets aangepast, maar het was heerlijk. ik heb iets meer saus gemaakt, dus een blikje tomatenblokjes erbij en meer kruiden. De knoflook  heb ik in de saus verwerkt. Daarnaast heb ik geen mozzarella gebruikt. Begrijp me niet verkeerd, ik ben gek op mozzarella. Maar in een lasagne vind ik mozzarella vaak een draderige bende. Op het moment dat de pasta ook maar iets afkoelt wordt de mozzarella een soort van kauwgum en dus een beetje smakeloos. Dus ik heb een geraspte oude kaas gebruikt. Het resultaat was top. Toch geef ik je hier het originele recept, je kunt hem aanpassen naar je eigen smaak, toch?

Ingredienten
1 grote aubergine
2 courgettes
6 eetlepels olijfolie, +extra voor erover
450 ml gekruide tomatensaus (zie onder)
2 tenen knoflook, geperst
2 bollen buffel mozzarella, in dunne plakjes
3-4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

Snijd de aubergine en de courgette in dikke plakken van 3/4 cm. Verhit de grillpan goed heet voor. Bestrijk de plakken aubergine en de courgette dun met olijfolie. Gril ze in porties aan beide kanten bruin en gaar. Leg ze op een bord en gril dan de volgende portie. Verwarm intussen de oven voor tot 200 graden. meng de tomatensaus met de knoflook. Spreid in een ovenschaal van 20X25cm een dun laagje saus uit. Bedek de saus met een laagje courgette. Daarover weer een laagje saus en een laagje aubergine. Leg op de aubergine plakjes mozzarella van 1 bol. Herhaal de lagen zo tot alles op is, eindig met een dun laagje tomatensaus en dek af met de rest van de mozzarella. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en zout en peper. Bak de parmigiana in de oven 20-25 minuten tot de kaas begint te kleuren. 
 
Tomatensaus 
Fruit 1 ui in wat olijfolie tot de ui zacht is voeg royaal knoflook, een fijngesneden wortel en stengel bleekselderij toe en bak nog 5 minuten zachtjes. Voeg een blik tomatenstukjes met vocht toe en laat zeker 25 minuten zachtjes pruttelen, breng op smaadt met zout , peper en veel verse gesneden basilicum.

9 Comments Parmigiana van gegrilde groenten uit Delicious september 2012

 1. Caroline Brouwer

  Ik ben het niet eens over de mozzarella, als je de goede gebruikt, de buffelmozzarella, heb je niet zo’n last van die draden en wordt het ook geen kauwgom en voegt het wel degelijk wat toe. Ik doe het altijd in de gewonde lasagne en vind het altijd heerlijk. De aubergines en courgettes, kun je heel makkelijk in de oven roosteren,goed insmeren met olijfolie en op een bakplaat leggen. Het ziet er overigens heerlijk uit!
  groeten, Caroline

  Reply
  1. Sim kookt

   Begrijp me niet verkeerd, ik ben gek op mozzarella. Ik vind mozzarella in warme gerechten altijd lastig. Zodra het wat afkoelt vind ik het niet zo lekker meer. Leuke tip, roosteren in de oven! Thanks!

   Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.