OTTOLENGHI: Aubergine & kruiden salade met knoflookyoghurt dressing

IMG_1987 (1)Ga je nog BBQ-en deze week? Dan moet je deze heerlijke salade van Ottolenghi echt proberen. Is echt heerlijk, je kunt kiezen voor kruiden die je lekker vind en eigenlijk is het zo klaar. Daarnaast is het makkelijk van tevoren te klaar te maken. Ik gebruikte geroosterde knoflook voor de dressing. De salade is echt goddelijk. Maar van Ottolenghi kan je dat eigenlijk wel verwachten. Geniet van de zomer!
DSC_9660 (1) DSC_9665 DSC_9681 DSC_9670 IMG_1987 (1)

Ingrediënten
3 aubergines, in plakken van 2 cm
Olijfolie
8 teentjes knoflook
100 ml Griekse yoghurt
1 ½ eetlepel citroensap
Verse kruiden
Rucola
Peper en zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 250 graden. Doe een paar eetlepels olie in een schaal en voeg peper en zout toe. Haal iedere plak aubergine kort door de olie en leg ze op een bakplaat. Rooster de aubergine goudbruin en helemaal zacht, ongeveer 30 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen. Doe de knoflook, een paar eetlepels yoghurt, citroensap en zout in een keukenmachine en puls een paar keer. Voeg de overige yoghurt toe en roer door elkaar. Zet in koelkast tot gebruik. Doe de kruiden met een beetje olie in de foodprocessor en maal fijn. Leg de aubergine plakken op een schaal. Verdeel de rucola erover. Druppel er wat kruidenolie en knoflookyoghurt over en serveer de overige dressing erbij.

4 Comments OTTOLENGHI: Aubergine & kruiden salade met knoflookyoghurt dressing

  1. Joke

    Lijkt mij een heerlijk en gezond gerecht. Zou ik het een dag van te voren kunnen maken?
    Dank bij voorbaat.
    Joke

    Reply
    1. simkktnl

      Hi Joke, De dressing kan je een dag van te voren maken. De aubergine zou ik op de dag zelf grillen. Eet smakelijk! Groet, Simone

      Reply
  2. Jen

    Wat ziet dit er erg lekker uit!! Nu vraag ik mij af bij het zien van je foto’s of je gepofte knofflook hebt gebruikt?

    Groetjes

    Reply

Geef een reactie