OREO & NUTELLA TAART

Oreo en Nutella taart

Een taart zonder oven kan soms wel heel handig zijn. Als ik je dan vertel dat je Nutella en Oreokoekjes aan gaat treffen in deze taart, moet het wel een feest worden. Iedereen kan dit maken, totaal niet ingewikkeld en dat ook nog zonder oven. Ik leg er wat fruit bovenop en strooi er poedersuiker over. Dat maakt de taart extra feestelijk.Oreo en Nutella taart Oreo en Nutella taart Oreo en Nutella taart Oreo en Nutella taart Oreo en Nutella taart

Ingrediënten
Bodem
20 Oreo koekjes
60 gram roomboter
3 eetlepels Nutella
Vulling
100 gram pure chocolade
1 pot Nutella + 2 eetlepels
500 gram roomkaas
Extra
Rood fruit
6 Oreo koekjes in stukken
Poedersuiker

Bereiding
Bodem. Doe alle ingrediënten in een food processor en vermaal fijn tot een soort korrelig deeg. Voeg meer Nutella toe als de substantie te droog blijft. Doe het in een ingevette taartvorm (20 cm), bedek de bodem en maak een opstaande rand. Druk alles goed aan. Vulling. Laat 2 eetlepels Nutella samen met de chocolade au bain marie smelten. Verwarm dit langzaam totdat de chocolade is opgelost. Ondertussen doe je de pot Nutella in een schaal en klop de roomkaas er luchtig doorheen, voeg vervolgens de chocolade/Nutella saus bij het Nutella- en kaasmengsel en klop totdat het op een chocolade mousse lijkt. Doe dit in de bakvorm en strijk glad. Extra. Breek de koekjes in stukken en steek ze in de taart, verkruimel nog een paar koekjes extra fijn en strooi dat erover. Leg er het fruit tussen. Dek de taart af met vershoudfolie en zet een nacht in de koelkast om op te stijven. Voor serveren bestrooien met poedersuiker.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.