Op rozemarijn gespietste zeeduivel met pancetta en brood van Jamie Oliver

Van Jamie Oliver: Ik heb geen zeeduivel gebruikt en ze niet gespietst op rozemarijn. Gewoon satestokjes gebruikt en ik kocht kabeljauw. Voor de marinade heb ik gedroogde rozemarijn gebruikt en verder het recept gevolgd. Maar het is heerlijk, een salade erbij en klaar ben je. Succes verzekerd.

Ingrediënten
450 gram schoongemaakte zeeduivelstaart of andere vlezige soort witte vis
1 1/2 ciabattabrood, zonder korstjes
4 takjes verse rozemarijn van elk 25 cm
1 teen knoflook gepeld
olijfolie extra vierge
zout en peper 
12 plakjes pancetta of mager rookspek
1-2 eetlepels goede balsamicoazijn

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de zeeduivel in blokjes van 2,5 cm en doe die in een kom, samen met stukjes ciabatta van dezelfde grootte  Neem de bovenste 5 cm van de takjes met rozemarijnblaadjes in je hand en haal je duim en wijsvinger langs het takje naar beneden zodat de naaldjes eraf vallen. Doe die in een vijzel en stamp ze samen met de knoflook fijn. Roer er vervolgens 5 of 6 eetlepels olijfolie extra vierge door. Schenk dit over de stukjes zeeduiven en brood en hussel. Maak nu de spiesjes. Snijd de rozemarijntakjes schuin af zodat ze een scherp puntje krijgen. Rijg er eerst een stukje zeeduvel op en dan een stukje brood. Herhaal dit drie keer en strooi een klein beetje peper en zout op het spietje. Wikkel nu 3 plakjes pancetta losjes om elk spietje heen, weeg het een beetje tussen en om de stukjes vis en broodjes. Leg de spiesjes op de bakplaat, sprenkel er de rest van de olijfolie en rozemarijn over en bak ze 15-20 minuten in de voor verwarmde oven tot het brood krokant en goudbruin is. Sprenkel een beetje balsamicoazijn over elk stukje zeeduivel en ten slotte wat extra olijfolie en het sap van de bakplaat. 

5 Comments Op rozemarijn gespietste zeeduivel met pancetta en brood van Jamie Oliver

  1. Maria

    Ook deze geprobeerd (net als de zalm) en inderdaad heerlijk leuk recept. Het stond ook heel mooi, vis en geroosterd brood aan de spiesjes op de bakplaat. De volgende keer doe ik hem wel iets korter. De oven stond iets lager en op 20 minuten maar daardoor was het iets te ver heen. Of lager of korter, dat weet ik nog niet.
    Je hebt een goede neus voor lekkere en mooie recepten Sim! Complimenten!

    Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.