ONE POT MEAL: Jamie’s stoofpot

DSC_7540
Daar is ie, het eerste recept van 2016. Een heerlijke stoof van Jamie Oliver. Het recept komt uit zijn boek ” Super Food voor elke dag”. Dit boek gaf ik mezelf cadeau tijdens mijn vakantie. Ik heb dit recept wel een beetje aangepast. In plaats van een halve pompoen heb ik de hele pompoen gebruikt en ook heb ik het hele bakje champignons erbij gedaan (250 gram ipv 100 gram). Wel zo gezond en wat moet ik een dag later met een halve pompoen en een half bakje champignons ? Daar moest ik iets te lang over nadenken, dus alles de pan in. Het eindresultaat was heerlijk en een gezond begin van 2016.DSC_7470 DSC_7499 DSC_7512 DSC_7520 DSC_7525 DSC_7540

Ingrediënten
1 ui
1 prei
4 tenen knoflook
2 plakjes pancetta
2 takjes rozemarijn
olijfolie
2 laurierblaadjes
1 flespompoen
250 gram kastanjechampignons
4 kippendijen
250 ml rode wijn
2 blikken gepelde tomaten
8 zwarte olijven

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden. Pel de ui en snijd hem in acht partjes. Was de prei en snijd hem samen met de gepelde tenen knoflook in plakjes. Zet een grote ovenbestendige braadpan op matig vuur. Hak de plakjes pancetta fijn, ris de rozemarijnnaaldjes van de takjes, hak ze fijn en doe ze met 1 eetlepel olie en de larierblaadjes in de pan. Blijf 2 minuten regelmatig roeren, doe er dan eerst de plakjes knoflook en vervolgens de ui en prei bij, en laat het geheel terwijl je af en toe roert 10 minuten op het vuur staan. Snijd in tussen de ongeschilde pompoen (zonder zaadjes) in hapklare stukjes. Snijd de steeltjes van de champignons en gooi ze samen met de pompoen in de pan. Leg de kip in de pan en giet de wijn erbij. Laat even inkoken. Voeg dan de tomaten toe en breek ze met een houten lepel stuk. Vul de blikjes voor de helft met water, en doe dit in de pan. Roer goed. Voeg de olijven toe en breng aan de kook. Zet de pan in de oven en laat 1 uur stoven. Voeg peper en zout toe naar smaak.

1 Comment ONE POT MEAL: Jamie’s stoofpot

  1. Pingback: INSTAGRAM SNAPSHOT #29 | SimKookt

Geef een reactie