ON A BUDGET: Vegetarische Bolognese saus

dsc_0163Hoe zou dit smaken? Een bolognese saus zonder vlees. Het gehakt wordt vervangen door champignons. Die verkruimel je in de keukenmachine of je hakt ze fijn. Aanbakken en dan heb je je vervanging voor geruld gehakt. De saus is een kwestie van rustig laten pruttelen. Makkelijk in te vriezen en een prima budget recept. En niet geheel onbelangrijk, het is heerlijk.
dsc_0090 dsc_0091 dsc_0110 dsc_0111 img_3117
Ingrediënten
een bakje champignons
1 blik gepelde tomaten
1 ui
1 teen knoflook
1 blikje tomatenpuree
Italiaanse kruiden
Rode wijn
Geraspte Parmezaanse kaas
peper en zout
olijfolie
pasta

Bereiding

Maak de paddenstoelen schoon en draai ze tot grove korreltjes in een blender. Snij de ui en de knoflook fijn en maak Zet een braadpan met een beetje olijfolie op een redelijk hoog vuur. Bak de ui tot hij glazig wordt. Doe daarna de fijngehakte of geraspte champignons erbij. Roer alles regelmatig om, zodat de massa door en door glazig en zacht wordt. Voeg dan de knoflook toe en bak even mee. Doe de tomatenpuree en de gepelde tomaten erbij Blus af met wijn. Voeg de kruiden en wat zout toe. Laat het een klein halfuurtje op een zacht vuurtje pruttelen. Regelmatig roeren en controleren of de saus niet droogkookt. Proef de bolognesesaus na ongeveer 20 minuten en bepaal wat er nog bij moet. Kook intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing, giet hem af en voeg toe aan de saus. Serveren in een diep bord, bestrooid met geraspte (Parmezaanse) kaas, begeleid door een frisse salade.

Geef een reactie