NO WASTE: Pesto van geroosterde paprika & amandelen

DSC_5430Ik had nog een paar paprika’s liggen die een beetje aan het rimpelen waren. Zo waren ze niet meer lekker, maar geroosterd zijn ze heerlijk. De oven aan op 180 graden, paprika’s doormidden, beetje olijfolie erop en de oven in. Wachten op een zwartgeblakerd velletje. Vervolgens in een afgesloten bak even laten rusten, dan krijg je het velletje er zo vanaf. En daar zijn je home made geroosterde paprika’s. Daar maak je dan deze heerlijke pesto van. Lekker op een stokbroodje, maar ook heerlijk door je pasta. (Bron: Bill’s Italian Basics)DSC_5120DSC_5385DSC_5395DSC_5404DSC_5430Ingrediënten
4 geroosterde paprika’s grofgehakt
2 tenen knoflook, grofgehakt
1/2 theelepel gedroogde chilivlokken
50 gram amandelen, grofgehakt
4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
1 1/4 dl olijfolie
zeezout

Bereiding
Doe de paprika’s, knoflook, chilivlokken en amandelen in de kom van een foodprocessor. Mix alles snel tot een grove puree en roer er de parmezaan, olijfolie en wat zeezout door. Schep de pesto als je hem niet meteen gebruikt in een pot en giet er een laagje van een halve cm olie op en sluit goed af. Je kunt het een week bewaren in de koelkast.

 

Geef een reactie