Nigella’s Pasta with Meatballs

Als een klein meisje was ik al gek op bolognaise saus, spaghetti en Italie. Dit is een variatie op de klassieker. Heerlijk en vol van smaak. Goed in te vriezen en altijd een succesnummer. Moet ik hier nog meer over zeggen, het is gewoon heerlijk.

Ingredienten
Voor de balletjes
500 gram gehakt
1 ei
3 eetlepels Parmezaanse kaas
1 knoflookteentjes
1 theelepel gedroogde oregano
3 eetlepels paneermeel
1 theelepel zout 
Gemalen peper
Tomatensaus
1 ui
2 knoflookteentjes
1 theelepel gedroogde oregano
1 eetlepel olijfolie
2 blikjes tomatenblokjes
2 eetlepels suiker 
Zout en peper
1 ml melk

Bereiding
Doe alle ingredienten voor de balletjes in een kom en maak er kleine balletjes van. Pureer knoflook, ui en organo. Doe de olijfolie in een diepe koekenpan en verhit deze, vervolgens de pulp 10 minuten zacht braden. Vervolgens de tomaten, suiker, peper en zout. Weer 10 minuten koken. Voeg daarna de melk toe en de balletjes een voor een. Alles 20 minuten koken met een deksel er half op. Controleer de smaak en voeg indien nodig nog extra kruiden toe.

Geef een reactie