NEW YORK CHEESECAKE

NEW YORK CHEESECAKE

Een goede New York cheesecake is romig met een krokante bodem. Het is de klassieker, dus als je een keer in New York bent, moet je dat zeker een keer eten. Maar voor nu maken we hem gewoon zelf. De New York cheesecake is genieten geblazen. Lees hier je hem zelf kunt maken.

NEW YORK CHEESECAKE
NEW YORK CHEESECAKE
NEW YORK CHEESECAKE
NEW YORK CHEESECAKE
NEW YORK CHEESECAKE
NEW YORK CHEESECAKE
Print

NEW YORK CHEESE CAKE

Author www.simkookt.nl

Ingrediënten

  • 200 gram digestive koekjes
  • 100 gram boter gesmolten
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 vanillestokje
  • 600 gram verse roomkaas Mon chou
  • 2 eetlepels bloem
  • 175 gram witte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 125 ml creme fraiche

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 120 graden. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Maal de biscuits in de keukenmachine fijn. Doe in een kom en roer de boter en kaneel erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Meng samen met de monchou, bloem, suiker, eieren en crème fraiche in de keukenmachine tot een egale massa. Schep in de vorm en strijk glad. Bak ca. 1 1/2 uur in het midden van de oven. De cheesecake is klaar als de buitenkant stevig is en het midden nog niet. Laat in de oven afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de cheesecake voor het serveren minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.