Mosterd walnoot dressing

IMG_1292Een goede dressing maakt de meest simpele sla een feest. En dan bedoel ik natuurlijk niet een dressing die je in de supermarkt kant en klaar koopt. Als ik een dressing vind in een kookboek wil ik ze altijd uitproberen. Het kan zomaar weer een topper zijn. Deze vond ik in het boek “Echt Eten” van Jonathan Karpathios, winnaar van de Gouden Garde Publieksprijs 2013. (Echt een heel leuk kookboek, een aanrader). Terug naar de dressing, de hoeveelheden zijn enorm. Ik heb alles gehalveerd en aangepast naar smaak. Heerlijk bij een gewone kropsla met uitgebakken spekjes.

DSC_5547DSC_5557DSC_5567

IMG_1281

IMG_1292

Ingrediënten
200 gram fijne dijon mosterd
100 gram grove Zaanse mosterd
2 dl gembersiroop
1,5 dl rode wijnazijn
4,5 dl zonnebloemolie
0,5 dl walnootolie
Poedersuiker
75 gram gehakte walnoten

Bereiding
Meng de mosterd, gembersiroop, rode wijnazijn en zonnebloemolie goed door elkaar. Mix de dressing met een staafmixer tot een egale massa. Breng op smaak met poedersuiker, peper en zout. Voeg tot slot de gehakte noten aan de dressing toe.

Geef een reactie