Wat een lekker weer hebben we gehad dit weekend. Dat maakt dat ik meteen andere recepten wil maken. Dit kleine hamburgertje pas er helemaal bij. Of het een echt Spaans hamburgertje is betwijfel ik, maar het is heerlijk.
Ingrediënten
8 plakjes gedroogde ham
4 teentjes knoflook
1/2 bosje peterselie
400 gram rundergehakt
2 eetlepels paprikapoeder
1 theelepel zout
Bereiding
Bak de plakjes ham in een droge koekenpan. Laat op keukenpapier uitlekken en knapperig worden. Pel en hak de teentjes knoflook fijn. Hak de peterselie fijn. Meng het gehakt met het paprikapoeder, het zout, de knoflook en de peterselie. Verdeel in 4 porties en draai er met natte handen in 4 gladde, grote hamburgers van (of 8 kleine). Gril de hamburgers ca 3 minuten aan alle kanten (kleine in ca. 2 minuten). Leg op elke hamburger 1 of 2 plakjes krokante ham.