MONDAYS FAVORITE: Salade met haricots verts en roquefort

DSC_9451Salades zijn altijd een goed idee. Gezond en lekker. De dressing deed het hem. Je eigen dressing maken, dat zou eigenlijk iedereen moeten doen. Ik probeer allerlei combinaties. Een homemade dressing is altijd het beste idee voor een salade. Deze dressing is met kaas en citroen. Ik heb er zelf nog verse basilicum aan toegevoegd. Het werd een topper. Gewoon een keer proberen, echt je zult versteld staan van je eigen creatie. Het wordt mijn favoriet deze lente. En heb je teveel dressing over, je kunt hem best even bewaren in de koelkast. Geniet ervan en fijne week.DSC_9434DSC_9446DSC_9451

Ingrediënten
150 gram haricots verts
1 citroen
5 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum
50 gram geraspte parmezaanse kaas
zout en peper
80 gram  pecannoten
75 g veldsla
75 g rucola
200 g roquefort, verkruimeld

Bereiding
Haricots verts schoonmaken en halveren. Haricots verts in ca. 4 minuten beetgaar koken, in zeef haricots verts onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. Citroen schoonboenen en 2 theelepels schil eraf raspen. Citroen uitpersen. In kom citroensap met geraspte citroenschil, olie en kaas tot dressing kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Pecannoten grof hakken. In schaal veldsla, rucola en haricots verts met 2 eetlepels dressing en tweederde van pecannoten mengen. Salade over vier borden verdelen. Plakjes roquefort erop leggen en rest van dressing erover sprenkelen. Garneren met rest pecannoten.

Geef een reactie