Mondays favorite: Chocoladefudge met cranberry’s

7551182788_259a132e79_bGuilty pleasures, ik ben er gek op. Dit simpele recept is van Annabel Langbein en staat nog steeds op mijn favorietenlijst. Je heb het zo gemaakt en is goddelijk. Het proberen waard zou ik zeggen. Ondertussen trek ik mijn sportoutfit aan, want een guilty pleasure verdient een rondje lopen. 7551191082_7a7ab9a7a5_b-27551186748_9372e6e441_b7551184788_70595d51b8_b7551182788_259a132e79_b

Ingrediënten
350 gram pure chocolade van goede kwaliteit, gehakt
185 ml gezoete gecondenseerde melk
2 theelepels vanille-extract
4 eetlepels poedersuiker
125 gram gedroogde cranberry’s
75 gram gepelde ongezouten pistachenoten

 

Bereiding
Bekleed een kleine cakevorm van 16 bij 5 cm met bakpapier. Smelt de chocolade au bain-marie. Haal de chocolade van het vuur als hij bijna is gesmolten. Wanneer je chocolade te veel verwarmt, kan hij gaan klonteren. De overgebleven warmte laat de rest wel smelten. Voeg de gezoete gecondenseerde melk toe en roer dit tot een glad mengsel. Roer vervolgens de vanille, poedersuiker, cranberry’s en pistachenoten erdoor. Het wordt nu een dikke massa. Druk het mengsel stevig in de cakevorm. Laat het opstijven in de koelkast, snijd er plakken van en bewaar deze op een koele plaats. Deze machtige chocoladefudge is in een luchtdichte trommel enkele weken houdbaar.

 

2 Comments Mondays favorite: Chocoladefudge met cranberry’s

  1. Simone

    Oooo dit ziet er wel echt Superlekker uit. Maar misschien moet ik eerst maar beginnen met dat rondje hardlopen vóór ik me hier aan waag!

    Reply

Geef een reactie