MONDAYS FAVORITE: Cappuccino pavlova

8376217316_21d91b5de4_oWat ga ik hier nog over vertellen?  Het recept klopt gewoon helemaal, krispy van buiten en zacht van binnen. Eigenlijk heel makkelijk te maken en als je van merengue houdt raad ik je deze zeker aan. Ik heb het al meerdere keren gemaakt en iedereen vindt het heerlijk. Het originele recept is van Nigella, hoe kan het ook anders. 

8375143699_75e683254c_o8376217024_16c2af438e_o8375144037_48820c9db9_o8375144091_f97b1656b9_o-28376217340_b696347a0f_oIngrediënten
250 gram suiker
4 theelepels instant-espressopoeder
4 eiwitten
snuf zout
2 theelepels maizena
1 theelepel wittewijnazijn
300 ml room
1 theelepel cacao van goede kwaliteit

Bereiding
Verhit de oven tot 180 graden. Bekleed een bakplaat met vetvrij papier en teken er met behulp van een bakvorm met een doorsnee van 23 centimeter met potlood een cirkel op. Meng in een klein kom de suiker met het espressopoeder en zet het mengsel even opzij. Klop in een schone, vetvrije kom de eiwitten met een snufje zout tot ze in zachte pieken blijven staan en blijf kloppen terwijl je geleidelijk, met 1 eetlepel tegelijk, het suiker-koffiemengels toevoegt. Spatel, wanneer het suikermengsel is opgenomen en je een stevig, glanzende schuim hebt, met een vetvrije metalen lepel de maïzena en azijn erdoor. Schep goten lepels van het meringuemengsel in de cirkel die je op het vetvrije paper hebt getekend. Strijk het schuim glad en vorm er met een spatel iets van wat op de bovenkant van een platte strohoed lijkt. Schijf de bakplaat in de oven en zet de thermostaat onmiddellijk op 150 graden. Laat de pavlova 1 uur in de oven staan. de buitenkant van de merengue moet net krokant zijn, maar dan ook maar net. Draai waneer hij klaar is de oven uit en laat de pavlovabasis er in staan tot hij isi afgekoeld. Til de pavlovabasis als hij is afgekoeld voorzichtig met papier en al van de plaat en leg hem ondersteboven op een grote, platte schaal. Trek nu voorzichtig het papier eraf. Klop de room op tot hij dik en luchtig is, maar nog wel zacht, en smeer hem voorzichtig uit over de bovenkant van de meringue. Druk met een theelepel de cacao door een fijne zeef om de pavlova een bescheiden versiering te geven.

Geef een reactie